WIE BEN IK?

Hallo, en welkom op de website van mijn Rhodesian Ridgeback kennel IKHAMANGA.

Mijn naam is Kris But en samen met mijn partner, drie Ridgebacks en onze oude kat woon ik in Visvliet, een klein dorpje op de grens van Groningen en Friesland.

Ik ben werkzaam als instructeur en gedragstherapeut bij Kynologisch Trainingscentrum KynoSpirit in Sebaldeburen waar ik samen met de eigenaresse en twee andere instructeurs lesgeef in de verschillende takken van hondensport: o.a. Praktijkspeuren, Ringtraining, Puppycursus, Body Awareness etc.

Sinds ik in 1998 mijn eerste Ridgeback kreeg ben ik helemaal wèg van dit ras en is er altijd tenminste één Ridgeback in mijn leven geweest.

Inmiddels zijn dat er dus drie; Midas, zijn dochter Gaia en haar dochter Ylva en ben ik een kleinschalige kennel begonnen waar ik zo heel af en toe een nestje fok.

Ik ben lid van de rasvereniging de RRCN en voldoe dan ook aan alle eisen die de vereniging stelt aan zijn fokkerleden.

Mijn kennelnaam Ikhamanga komt uit het Xhosa dit is de oorspronkelijke taal van Zimbabwe (het vroegere Rhodesia) en betekent Paradijsvogelbloem. Deze bloem heeft een zeer bijzondere vorm en prachtige kleuren waardoor deze gelijk in het oog springt.

De bloem staat voor geluk bijzonderheid en kracht en dàt vond ik prima passen bij de Rhodesian Ridgeback.